Det är mycket nu!

Min ambition om att blogga så ofta som jag önskat har kanske varit för hög? Det är väldigt många parallella yrkesrelaterade processer jag brottas med och som dränerar mig: Skriva individuella studieplaner för eleverna på språkintroduktionen, handleda en kandidat från studie- och yrkesvägledarprogrammet, administrativa uppgifter samt släcka bränder (särskilda elevärenden). På hemmafronten prioriterar jag familjen. Vid tillfälle unnar jag mig dessutom att lata: Zappa på TV’n; Koppla bort tankeprocesserna när barnet är nattat och hundarna rastade.

Med det sagt, har jag inte givit upp. Jag måste bara sänka ribban och/eller få mer struktur. Jag ser ett värde i bloggandet eftersom jag har en del tankar och funderingar att sätta ord på. Nu måste jag få till nya grepp. Frågan är bara hur.

Jag ska inte bara klaga. Det är mycket kul jag upplevt sedan skolstart. Jag har exempelvis en väldigt trevlig och duktig kandidat från universitetet (hen studerar T3 och är således rätt så färsk). Vi lär av varandra. Studenten får feedback på samtalen hen håller och på insatserna i sin helhet + tillfälle att skugga mig. Själv måste jag tänka till och definiera varför jag säger si eller gör så – och resonera kring min samtalsmetodologi.

Något annat nämnvärt jag upplevt är samrådet jag var på hos Skolverket i onsdags (15/10). Temat: Nyanlända elever. Det var ett bra och intressant möte. Alla – jag menar verkligen ALLA som var med på mötet – var kloka och engagerade. Det som var extra kul var att fler hade samma problembeskrivningar som jag länge sugit på: Rättssäker och enhetlig validering av utländska betyg; Stressen som eleverna upplever; Att det är allt utom konstruktivt att benämningarna av svensknivåer är fragmenterade och inte är överlappande mellan såväl som inom de olika skolformerna (SFI-skalan, SAS-grunds 1-3, CEFR etc.).

Snart är det läggdags – och en ny arbetsvecka. Låt oss hoppas att jag under veckan lyckas knäcka koden om att uppnå bättre struktur.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *